Betreft beschikbaar stellen van uw medische gegevens via het LSP

Geachte Patiƫnt,

Soms heeft een andere zorgverlener bepaalde medische gegevens van u nodig. Als u bijvoorbeeld naar de huisartsenpost gaat als uw eigen huisarts niet beschikbaar is. Of omdat u met spoed zorg nodig heeft. Maar ook als u bij een andere apotheek komt. Door toestemming te geven kunnen zorgverleners snel en veilig de belangrijkste gegevens digitaal opvragen. 

Alleen zorgverleners die u behandelen mogen uw gegevens digitaal opvragen. En alleen als dat nodig is voor goede zorg.

Zorgverleners delen nooit al uw medische gegevens. Op de website www.volgjezorg.nl kunt u precies zien om welke gegevens het gaat.

Toestemming geven kan direct via deze link: https://toestemming.volgjezorg.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01054798.
Hierbij komt u direct op de pagina van volgjezorg.nl om toestemming te geven voor het LSP bij Praktijk Helmers. U kunt uw toestemming later altijd weer intrekken. 

Wilt u meer weten? - Kijk op www.volgjezorg.nl

Uw huisarts,
F.M. Helmers

Geeft u WEL / GEEN toestemming voor het Landelijk Schakelpunt?

Wilt u dat zowel de huisarts, als het ziekenhuis makkelijk uw gegevens kan inkijken, vul dan het formulier in via volgjezorg.nl.
Dit kan via deze link: https://toestemming.volgjezorg.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01054798

Volgjezorg.nl is een website met een online portaal voor alle mensen in Nederland. Het portaal geeft iedereen inzicht in de uitwisseling van zijn medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP): welke zorgverleners hebben jouw medische gegevens gedeeld (met jouw toestemming) en welke zorgverleners hebben jouw medische gegevens bekeken (voor jouw behandeling)? En wanneer is dat gebeurd? Iedereen kan dat controleren op volgjezorg.nl. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is DigiD met sms-functie of de DigiD app.

 

Regulier proces LSP

Realisatie: Pluym ICT