Huisartsenpost

Hoe werkt de huisartsenpost ?

Altijd eerst bellen.

In de avond, nacht en in het weekend kunt u bellen met Nucleus Huisartsenpost in Terneuzen, 0115-643000. Om de mate van spoed te beoordelen, vraagt een ervaren en speciaal opgeleide triagist u aan te geven wat uw klacht is. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, vraagt zij ook om de volgende pati├źntgegevens:

 • uw geboortedatum, naam, adres (of van degene voor wie u belt) 
 • uw telefoonnummer 
 • de naam van uw huisarts
  (als u binnen de regio een eigen huisarts heeft) 
 • de gegevens van de verzekering
  (verzekeringskaart bij de hand houden) 
 • meer vragen naar aanleiding van uw spoedeisende klacht 
 • de medische voorgeschiedenis
  (belangrijke aandoening/ziektes/allergie├źn) 
 • het huidige medicijngebruik
  (actueel medicatie-overzicht bij de hand houden)
 • uw hulpvraag

Wanneer u medisch gezien te ziek bent om naar de huisartsenpost te komen, komt de huisarts bij u thuis. Hier hoort uitdrukkelijk bij te worden vermeld dat het hebben van een vervoersprobleem geen criterium is voor het afleggen van een visite.

Indien de triagist een afspraak met u maakt om langs te komen op de huisartsenpost, dient u zelf voor vervoer te zorgen (familie, vrienden, buren, taxi of openbaar vervoer), een geldige legitimatie (identiteitsbewijs, paspoort, rijbewijs) en een actueel medicatie-overzicht mee te nemen.

U wordt behandeld door de dienstdoende huisarts. Hoogstwaarschijnlijk is dit een andere dokter dan uw eigen huisarts. Het gaat immers om spoedeisende huisartsenzorg. Vervolgens ontvangt uw eigen huisarts (alleen binnen de regio) informatie over uw contact met de huisartsenpost.

Acht de triagist het noodzakelijk een bezoek te brengen aan de dienstdoende huisarts op de huisartsenpost, dan wordt hiervoor een afspraak gepland.

En dan?

De assistente geeft u vervolgens medisch advies , verbindt u door met de dienstdoende huisarts, of ze maakt met u een afspraak om langs te komen op de huisartsenpost. U dient zelf voor vervoer te zorgen. Bent u , medisch gezien , te ziek om zelf naar de huisartsenpost te komen , dan regelt de assistente dat er een huisarts bij u thuis komt. Waarschijnlijk wordt u door een andere dokter dan uw eigen huisarts behandeld , het gaat immers om spoedeisende huisartsenzorg. Na de dienst ontvangt uw eigen dokter informatie over uw contact met de huisartsenpost.

Het adres van de huisartsenpost:
Vlietstraat 12
4535 HA Terneuzen
Tel. 0115 - 643000
 
Realisatie: Pluym ICT